top of page

Er din computer klar til Julens nye spiltitler?!

Updated: Dec 14, 2022

Nvidia og AMD har nærmest kun lige annonceret deres nye GPU'er og CPU'er og lige nu er udvalget kæmpestort - hvad er bedst at købe så du sikrer dig en god gaming oplevelse?


Læs vores guide her til hvordan du sikrer en god gaming-oplevelse. Ikke rettet mod elite-esportsudøvere.


Billede af et grafikkort.
Hvilken GPU bør du overveje?

Vi antager at du har en fuldt fungerende gaming-orienteret computer. Det vil sige at du allerede har følgende:

Minimum 144 Hz gaming skærm

Mus, keyboard, headset eller højtalere

Kabinet, strømforsyning, bundkort, RAM, SSD og CPU køler

Stabilt og hurtig internetforbindelse (min. 30 Mbit)

Når du har de absolutte grundlæggende byggesten for din gaming-computer skal du gøre dig nogle overvejelser omkring særligt to ting. Din CPU og GPU (processer og grafikkort) - de er de allervigtigste byggesten i en gaming-computer. Dit grafikkort skal være hurtigt og stærkt nok til at køre de spil du gerne vil spille, i en høj nok opløsning og refresh-rate eller opdatering (altså Hz). Din CPU sender alle informationer til dit grafikkort, og jo hurtigere din CPU er, desto bedre vilkår har dit grafikkort for at sikre dig en god oplevelse. Alt andet i din computer, har en effekt på din spil-oplevelse. Har skal vi nævne din computers lagring. I dag bruger man helst kun SSD i form af enten 2.5 tomme S-ATA 6 G/bs forbindelse eller NVME M.2 typisk - hvor den sidste type er den hurtigste.


Her er en guide til at sikre din computer er godt rustet til en god spiloplevelse


  1. Beslut hvor mange penge du vil bruge på din CPU (processor) og GPU (grafikkort) i alt!

  2. Vælg den bedste GPU du kan for pengene

  3. Derefter din CPU

  4. Overvej om en hurtigere harddisk (SSD eller NVME M.2) er vigtigt for dig?

Step 1 - Budget


Budgettet bestemmer hvor godt et grafikkort du kan købe. Vi ville alle selvfølgelig gerne have det vildeste shit såsom et RTX 4090 men det koster næsen af en jetjager og er urealistisk. Derfor skal vi være realistiske og arbejde ud fra en meningsfuld ramme. Lad os bruge tre niveauer af budget, lavt, mellem og højt.


Priserne inkluderer ikke eventuelle forsendelsesgebyrer og andet. Priserne er kun for hardwaren. Alle priserne er GPU + CPU.


Lavt: 5.000 kr.

Mellem: 7.500 kr.

Højt: 10.000 kr.


"LAVT BUDGET" - 5000 kr.


Vi starter med det lave budget. Inflation og chip-mangel er nederen og betyder højere priser og færre produkter til os alle. Men det er hvad vi må arbejde med. For 5000 kr. kan vi overveje en GPU såsom RTX 3060 12 GB eller AMD RX 6700 XT 10 GB. Begge grafikkort er gode, men AMD er klart det hurtigste - 3060 understøtter raytracing og har flere ram, men er ikke hurtigt nok til at bruge alle RAM'ene. De resterende 1500 kroner ca., bruger du til at købe den bedste CPU du kan for pengene. Her er hastigheden vigtigst og IKKE antal kerner. For eksempel Ryzen 5 5600X til 1499 kunne være værd at overveje.

"MELLEM BUDGET" - 7500 kr.


I det mellemstore budget er udvalget lidt større og det er her, der virkelig skal gøres nogle overvejelser omkring hvilke behov du har som gamer. Foretrækker du spil-titler som dem der spilles til esport CS:GO, Valorant, LoL, Fortnite, PUBG, Rocket League etc. Så er det absolut højeste prioritet at du har en hurtig CPU og en GPU der kan sikre høje FPS. En kombination man kan overveje er: Ryzen 5 5600X eller Intel I5 10600K 1700 kr. og smide flere penge efter GPU AMD RX 6800 til ca. 4700-4900 kr. Dette sikrer dig en optimal balance mellem høje FPS og en CPU der kan føde GPU'en tilstrækkeligt!


"HØJT BUDGET" - 10.000 kr.


Vi skyder pengene efter Intels nyeste CPU: Intel I5 13600 KF til 2799 kr. og GPU'en vi vælger er AMD RX 6900 XT til 6.452 kr. Her får du en kick-ass computer der æder alt rådt.


bottom of page